Titta! Vi har ett badrum!

Glada i hågen åkte vi till Skurholmen i måndags för att beundra vår lägenhet som skulle vara -helt- klar, både renoveringsmässigt och byggstädat. Var den det? Ikket. Vissa smågrejer är inte gjorda, till exempel det där snygga hålet med lite kabel som sticker ut där vid badrumsskåpet. Meen hålet ska bli ett ikke-hål, viiilken dag som helst (har jag blivit lovad iaf). Sen var det nån elkontakt som inte alls blivit satt som vi sagt att den skulle men åh jag orkar inteeee. Får ta det sen. Det största besvikelsen var väl att det inte var ett dugg städat, vilket skulle ha gjorts i fredags och eventuellt fortsatt på måndagen. Men efter några samtal fick jag veta att de skulle komma på tisdagen (idag alltså), pratade med en trevlig herre som lovade att ringa på tisdageftermiddag. Men less på att vänta som jag är (tålamod is not my cup of tea) ringde jag vid halv 4 idag för att kolla läget, läget ville återkomma och gjorde så. Läget var bra! Lägenheten var skinande ren (it better be!) och bara väntar på att vi ska flytta in. Nu har vi inte varit dit och kollat hur det ser ut, men som sagt, jag orkar inteee! Nästa samtal gick till Kalles bud som har Henkes möbler, de kunde ikket lova vilken dag de kunde leverera. Det enda han kunde lova var att de inte kunde komma imorgon. Tack då. Jaja jag lever på hoppet att de kan komma senast fredag i alla fall, jag lät nog rätt besviken så mannen i luren lovade att göra sitt bästa och att han "typ kunde lova att det blir senast måndag". Det där ordet "typ" är inget jag förstår, så senast måndag in my book! Men helst innan fredag. För på fredag börjar vi köra grejer från min lägenhet. Har inte Kalles kommit med grejerna får vi helt enkelt sova i en nästan tom lägenhet på Porsön tills möblerna levererats. Min säng ska ju inte flytta förens nästa vecka så sovplats har vi. Nu befinner jag mig i packningskaos, tänka sig att jag har så mycket saker.. Det hade jag aldrig kunnat tro.. ;)

Här är i alla fall gräsligt dåliga bilder på vårt nya, snygga badrum! Det är rackarns svårt att få bra bilder på ett badrum med mobilkamera, allt ryms inte och färgerna blir lite knas.. Handfatsskåpet (som det finns ett fint ord till som jag inte minns, kommod?) och badrumsskåpet är i alla fall svarta. Allt annat är den vanliga färgen som saker i badrum brukar vara :P


Ljuset i tunneln

Nu mina vänner är det nära, så nära! Just nu ser det förhoppningsvis ännu bättre ut i lägenheten. Badrummet är helt klart. När bilderna togs var inget uppborrat på väggarna som ni ser ;) Sen var det inte städat så golvet i köket är en aning dammigt.. Hallen var belamrat med kartonger osv osv. Men igår var städarna dit och började byggstäda, eventuellt skulle dom behöva måndag också. Så på måndag ska jag och Henke dit för att kolla städningen sen ska Kalles ringas så de kan skjutsa dit Henkes saker som varit magasinerat sen april. På fredag börjar vi flytta mina grejer! Så om en vecka är vi förhoppningsvis på Skurholmen och svär över kartonger, hur mycket saker jag äger, flyttar omkring möbler och bara är supernöjda över att vara hemma igen!


Justja

Längesen jag visade lite fynd jag gjort! Allt utom sockerströaren köpte jag på loppisen i Badhusparken för några veckor sen. Sockerströaren köpte jag på Kronan här i Lule. Galgarna kommer bli snygga i våran hall där dom ska hänga på vår blanksvarta hatthylla (som vi varken hittat eller köpt ännu :P). 20kr styck betalade jag, alltså 80 spänn för snygga och helt oanvända gamla galgar i perfekt skick! Burken är en gammal apoteksburk, den kommer husera i vårt badrum med viktiga(?) grejer i. Faten är supersmå, vet faktiskt inte vad jag ska ha dom till men dom är superfina :) Sockerströaren är både fin och funktionell, jag köpte den för 10kr tror jag det var. Mamma blev avis, alltså ett fynd ;)

   

Det går framåt!

Just nu längtar vi oss blå efter att få flytta till Skurholmen. Och det verkar ju gå framåt helt klart. Just nu väntar vi på att badrummet ska bli klart. Underarbetet håller tydligen på att torka och någon gång nästa vecka ska vårtumsmatta och tapet upp i badrummet, sen ska vi ringa rörkrökaren så att han kan fara dit och göra det sista! Sist vi var där var det tapeter i vardagsrummet och köket och golvet var lagt i vardagsrummet. Sen vet vi att golvet är lagt i köket och hallen. Men hallen har inga tapeter av någon anledning, om dom nu väntar tills badrummet är klart för att inte riskera att tapeterna blir förstörda eller nått, i do not know. Så vi börjar se ljuset i tunneln! Och vi är supernöjda med det vi sett! Båda två blev väl lite hrm.. vet inte vad jag ska säga men "oj.." var första kommentaren när vi såg tapeten i köket. Men nu har vi sett den några gånger och jag äälskar den! Henke gillar den också, men han äälskar vardagsrumstapeten (bäst för han det, han som valt den ;)). Vi löste tapetfrågan väldigt enkelt och faktiskt utan både tjafs och bråk. Hallen valde vi tillsammans, vardagsrummet blev det Henke som valde och jag valde den i köket. Men självklart gillade vi båda två den andres val, hade aldrig stått ut med ful tapet någonstans :P Golven var easy, med hjälp av min mama och papa hittade vi två fina golv! Vardagsrumsgolvet finns på bild här nere, har inga bilder på köks- och hallgolvet eftersom vi inte sett det på plats ännu men det blir samma golv i hall och kök.


Bada är ju så roligt!

Eftersom att jag räknar med att alla som läser denna flitigt uppdaterade blogg känner mig personligen vet ni ju alla om att Polka nu är en permanent familjemedlem! Vi har inte ens haft henne i 3 månader men känns som att vi haft henne typ jämt! På ett bra sätt :) För någon vecka sen var det dags för det årliga badet (dusch i det här fallet). Polka får ikket vara inne i badrummet, av det enkla anledningen att hon inte har något där att göra. Det är inga problem eftersom dörren typ alltid är stängd, men står dörren på glänt brukar hon sticka in nosen och kika in. Uppfostrad som hon är (hrm) går hon alltid därifrån när man säger till. Men nu var det alltså dags att hon skulle in där, det gick väldans smidigt att få henne att gå in där. Problemet var när hon förstod vad som skulle ske. Vi hade blivit förvarnade att duschning inte är frökens favvogrej. Men det gick faktiskt bra, hon stod still men oj vad synd det var om henne när husse schamponerade och blötte ner lilla damen. När det var klart kom en av hennes ärkefiender fram; handduken! Ännu mer synd om henne! Ujuj.. Men hämnden är ljuv, hon skakade av sig både inne i badrummet där vi alla 3 trängdes, sen ute i hallen, köket, vardagsrummet och självklart även sovrummet. ;)
Eftersom min moder vägrar Facebook och jag tycker att hon borde få se bilderna på vår stjärna i blött tillstånd kommer det en radda bilder på vårt blöta odjur :)
Kan ju tillägga att Polka nu vägrar i sten att ens gå in i badrummet, inte ens för en näve Frolic vill hon gå in. Jag har provat.


hits