Dag 1 Om mig

Jaha då kör vi då, this is for you Stina :P
Ida Kristina Johanna är namnen min moder och fader gav mig för närmare 30 än 20 år sedan. Jag är född och uppvuxen i den lilla byn Norrfjärden nästan två mil utanför världsmetropolen Piteå. Jag är alltså en Pitetjej som begått förräderi och flyttat till Luleå. En stad jag egentligen aldrig trott jag skulle bo i men trivs otroligt bra här, men visst längtar man hem ibland. ;) Det är väl framförallt familjen och mina Pitevänner jag längtar efter, även fast de bara är 4-5 mil bort kan det vara jobbigt ibland. Att bara svänga förbi på en kaffe finns inte, speciellt eftersom jag inte har bil, så en bil vill jag ha. Okej tomten?
Jag pluggar till lärare med inriktning mot barn och ungdomars fritid, med andra ord fritidspedagog. Jag tar, om allt går enligt planerna, min examen i januari 2012. Att komma på vad jag vill bli när jag blir stor är en otrolig lättnad eftersom utan den planen vette fan vad jag skulle jobbat med nu.. Men att bli fritidspedagog känns så sjukt rätt för mig, så nu hoppas jag bara att det satsas massor med pengar på skolan lagomt till 2012 så jag får ett jobb ;)
Tack vare pluggandet bor jag alltså på Porsön, studenternas tillflykts ort i Lule kommun. Hade systembolaget och apoteket funnits här ute tror jag inte att studenterna någonsin skulle lämna Porsön. Själv bor jag här i brist på annat och för att det är otroligt bekvämt att bo så nära skolan. Men jag trivs i min lägenhet och jag tycker att jag har det jättefint i min lya. Jag är inte den som har det mest välstädat hemma men jag älskar mina saker jag samlat på mig och har jag dom så har jag ett hem. Jag är alltså en prylnörd. Jag älskar att springa på loppisar och köpa "onödiga" saker.
Jag gillar att se film och serier. Följer en hel drös med serier, just nu är det Supernatural, Boardwalk Empire, The walking dead, Stargate Universe och The big bang theory.
Jag försöker att vara en kreativ människa och har mina perioder när det bara pysslas på men ibland tar kreativiteten slut och fantasin har sprungit bort.. Men den brukar återvända, tyvärr är det ofta när jag har alldeles för mycket viktiga saker jag borde göra innan.. Jag har en tendens att skjuta upp saker, "den som spar han har" är ett uttryck som jag använder alldeles för ofta.
Nu blev inte det här så otroligt beskrivande om mig som person men åh det får duga.
Kort sammanfattning för er som inte ids läsa; Jag är dotter, lillasyster, flickvän, vän, student, Ida.


        Utmaning

Jahapp har tänkt göra den här listan som alla andra gör, dels för att blogga bättre och oftare men även dels för att jag lovat Stina :P

Dag 01 – Om mej
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

hits